Yeni Sayfa 1
Kategoriler
Sayfalar
  Ana Sayfa
      Bilgisayar Kurdu Forum
      Sesli Şiirler
      Metin Şiirler
      Foto Galeri
      Video & Müzik
      Şifalı Bitkiler Rehberi
      Mahjongg (Oyun)
      Ziyaretçi Defteri
      Hakkımızda
      İletişim
   Şifalı Bitkiler İstatistikleri
 Şifalı Bitki Kategori Sayısı :
 Şifalı Bitki & Bilgi Sayısı : 149 
 Toplam Okuma Sayısı : 96.197 
 IP Adresiniz : 54.81.157.133 
 Site Üye Sayısı : 11 
 Site Toplam Ziyaret : 4.160.646 
Üye İşlemleri
Bilgisayar Kurdu  * Üye Giriş Paneli *
      Üye Girişi
      Sayfaya Üye Ol
Bitki Dünyası / Dereotu
" Bitki Dünyası/Dereotu " Okuyorsunuz...
 Latince Adı :  Anethum graveolens
 Almanca Adı :  Dill
  :  Durak otu, Tarhana otu, Tere otu.
 Bilinen Bileşimleri :  Karvon, limonen adlı maddeler bulunan yüzde 4 oranındaki uçucu yağ ile ayrıca pektin, reçine ve bazı mineralleri içerir.
 Özellikleri :  Maydanozgiller familyasındandır. 60 santimetreye kadar boylanabilen, tüysüz, bir yıllık, otsu bir bitkidir. Hoş kokulu, iplik gibi ince yapılı ve tüylü olan yeşil yada mavi-yeşil yaprakları; yaz ortasında şemsiyeye benzer salkımlar oluşturarak açan sarımsı renkli, hoş kokulu minik çiçekleri vardır. Bitki, tohumlarıyla çoğalır. Akdeniz Bölgesinde, Güney Rusyaıda doğal olarak yetişmektedir. Dereotu tohumları aynen yada ezilip baharat olarak bazı yemek ve besinlere katılır. Bitkinin yaprakları, çeşni vermesi için, yemek ve salatalara konur.
 Önerilen Hastalıklar :  Kusmayı engeller, sinirleri yatıştırır ve bedeni rahatlatır. Mide kasları üzerinde kasılmaları çözücü etkisi bulunmaktadır. Özellikle küçük çocuklarda gaz söktürücü etkisi önemlidir. Gaza bağlı olarak mide ve bağırsaklarda oluşan krampları hafifletir. Hıçkırığı kesici bir etkisi vardır. Emzikli annelerde süt gelişini arttırır. Son zamanlarda yapılan bazı araştırmalarda dereotunun da antioksidan etkisi olduğu tespit edilmiştir. Taze yaprakları yemeklere tat ve koku vermek için kullanılır.  Dereotu nefesin kötü kokusunu temizler. Bunun için tohumları ağızda çiğnenir.
 Kullanım Dozu :  Tohumları iyice olgunlaşmadan önce bitki kesilip çok sıkı olmayan demetler halinde bağlanarak kurutulur. Tohumları iyice olgunlaşıp, renkleri esmer kahverengine dönüşünce, yere temiz bez yada kağıt serilip üzerinde demetler dövülerek tohumlarını dökmesi sağlanır. Bu tohumlardan 1-2 tatlı kaşığı alınarak hafifçe ezilip üzerine 1 bardak kaynar su dökülür ve 10-15 dakika süreyle demlendirilir. Yemeklerden önce bu karışımdan birer bardak içilir.
 Yan Etkileri :  Günlük kullanım dozajlarında herhangi bir yan etkisinin görülmediği bilinmektedir.
 Ekleme Tarihi :  10 Ekim 2013 Perşembe       Okuma :  580

Bilgilendirme
   * Sayfamıza Ücretsiz olarak Üye olmanız durumunda;
Metin Şiirler bölümüne Şiir, Foto Galeri bölümüne Fotoğraf, Müzik & Video bölümüne Video ve Yemek Tarifleri bölümüne Yemek Tarifi ekleyebilirsiniz.
Uygun görülmesi durumunda Sayfamıza Yardımcı Yönetici olabilirsiniz.
Copyright © 2000 - 2024  Bilgisayar Kurdu  (Tasarım&Kodlama : Bilgisayar Kurdu)