Yeni Sayfa 1
Kategoriler
Sayfalar
  Ana Sayfa
      Bilgisayar Kurdu Forum
      Sesli Şiirler
      Metin Şiirler
      Foto Galeri
      Video & Müzik
      Şifalı Bitkiler Rehberi
      Mahjongg (Oyun)
      Ziyaretçi Defteri
      Hakkımızda
      İletişim
   Şifalı Bitkiler İstatistikleri
 Şifalı Bitki Kategori Sayısı :
 Şifalı Bitki & Bilgi Sayısı : 149 
 Toplam Okuma Sayısı : 96.251 
 IP Adresiniz : 54.234.146.26 
 Site Üye Sayısı : 11 
 Site Toplam Ziyaret : 4.161.627 
Üye İşlemleri
Bilgisayar Kurdu  * Üye Giriş Paneli *
      Üye Girişi
      Sayfaya Üye Ol
Bitki Dünyası / Acı Pelin Otu
" Bitki Dünyası/Acı Pelin Otu " Okuyorsunuz...
 Latince Adı :  Artemisia absinthium
 Almanca Adı :  Wermut
  :  Pelin Otu, Akpelin ve Büyük Pelin
 Bilinen Bileşimleri :  
  • Thuyom, thuyol, artabsin içerikli uçucu yağ, absinthin içerikli acı madde, tanen.
 Özellikleri :  
  • 1 metre yüksekliğe kadar ulaşan bitki, yol boylarında ve boş arazilerde kendiliğinden yetişir. İki veya çok yıllık otsu bir bitkidir. Gri-Yeşil renkli olan bitkinin yaprakları, çok acı ve keskin kokuludur. Yuvarlak top çiçekleri, aşağı doğru sarkan salkımlar oluşturur. Tohumlarıyla çoğalır yada sonbaharda alınan gövde kalemleriyle çoğaltılır. Temmuz ve Eylül ayları arasında, çiçekli ve yapraklı üst bölümler kesilir, demetlenerek, gölgelik bir yerde asılarak kurutulur. Daha sonra ince kıyılır ve hava almayan kaplarda saklanır. Kullanılacağı zaman toz haline getirilir, suda kaynatılır ve balla tatlandırılır.
 Önerilen Hastalıklar :  
  • İştahsızlık, sindirim bozuklukları ve safra kesesi rahatsızlıklarına karşı etkisiyle ünlüdür. Mide yanmasına, mide ekşimesine faydalı olup, bağırsak gazlarını giderici etkisi vardır. Kan dolaşımını arttırdığı için vücuda zindelik verir, karaciğer tembelliğine, tiksintiye iyi gelir. Önemli bir kansızlık ilacıdır. Hastalıklardan sonra organizmayı güçlendirir. Hanımlarda adet halinin gecikmesini düzenler, beyaz akıntıyı giderir. Ağrılı adet görmeye karşı kullanılabilir. Yüksek ateş ve enfeksiyon durumlarını iyileştirmede çok etkilidir.
 Kullanım Dozu :  
  • 1 litre sıcak suya, 5-10 gram arası acı pelin otu konur. Aynı karışım, 20 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 çay bardağı içilir. İştah açması beklendiğinde yemekten önce, sindirimi uyarması beklendiğinde ise yemekten sonra 1 bardak pelin otu çayı içilir. Soğutulmadan içilmelidir. Nane ile karıştırıldığında etkisi daha çok artar. Sara hastaları için, 1 bardak kaynar suya, 5 gram pelin otu konulup, demelemeye bırakılır. Balla tatlandırılarak, günde 2-3 bardak içilir.
 Yan Etkileri :  
  • Bitkinin aşırı dozlarda kullanılması bağımlılık yapar. Bu nedenle uzun ömürlü kullanılması sakıncalıdır. Dikkatli kullanılması gerekir. Süt emziren anneler, çok sağlıklı kişiler, midesi ve bağırsağı hasta olanlar, böbrek hastaları kesinlikle KULLANMAMALIDIR.
 Ekleme Tarihi :  18 Mart 2009 Çarşamba       Okuma :  826

Bilgilendirme
   * Sayfamıza Ücretsiz olarak Üye olmanız durumunda;
Metin Şiirler bölümüne Şiir, Foto Galeri bölümüne Fotoğraf, Müzik & Video bölümüne Video ve Yemek Tarifleri bölümüne Yemek Tarifi ekleyebilirsiniz.
Uygun görülmesi durumunda Sayfamıza Yardımcı Yönetici olabilirsiniz.
Copyright © 2000 - 2024  Bilgisayar Kurdu  (Tasarım&Kodlama : Bilgisayar Kurdu)