Yeni Sayfa 1
Kategoriler
Sayfalar
  Ana Sayfa
      Bilgisayar Kurdu Forum
      Sesli Şiirler
      Metin Şiirler
      Foto Galeri
      Video & Müzik
      Şifalı Bitkiler Rehberi
      Mahjongg (Oyun)
      Ziyaretçi Defteri
      Hakkımızda
      İletişim
   Şifalı Bitkiler İstatistikleri
 Şifalı Bitki Kategori Sayısı :
 Şifalı Bitki & Bilgi Sayısı : 149 
 Toplam Okuma Sayısı : 96.222 
 IP Adresiniz : 18.206.238.189 
 Site Üye Sayısı : 11 
 Site Toplam Ziyaret : 4.161.158 
Üye İşlemleri
Bilgisayar Kurdu  * Üye Giriş Paneli *
      Üye Girişi
      Sayfaya Üye Ol
Bitki Dünyası / Arpa
" Bitki Dünyası/Arpa " Okuyorsunuz...
 Özellikleri :  Arpa tek yıllık bir uzun gün bitkisidir. Bitki boyu ortalama 35-10 cm ye kadar uzar. Birinci derecede soğuk ve kuru olan tahılın besleyici özelliği buğdaydan daha azdır. Buğdaygillerden nişastası bol bir bitkidir. Protein, B1, B3, B6 vitaminleri ile demir, magnezyum, selenyum, potasyum, fosfor ve manganez mineralleri açısından zengin bir besindir.
 Önerilen Hastalıklar :  Öksürüğe ve boğaz kuruluğuna faydalıdır. İdrar söktürür, susuzluğu giderir. Dil iltihaplarına karşı da yararlıdır. Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur.
 Kullanım Dozu :  Arpa, sirke ile kaynatılıp uyuz, egzema gibi kaşıntılı deri hastalıklarına sürülürse faydalı olur. Prostat büyümesini önler. Baş ve boğaz ağrılarını dindirir. Taneleri ekmek yapımında kullanılır. Ayrıca hayvan yemi olarak da kullanılır. Kavrulup kahveye karıştırılır. Arpa saplarının ezilip un haline getirildikten sonra katırtırnağı otu, mine çiçeği ve papatya ile birlikte kaynatılması ile elde edilen arpa çayı yatıştırıcıdır. Uykusuzluğa iyi gelir. Spazmlara karşı da koruyucudur. İbn-i Mace Aişe'nin şöyle söylediği rivayet edilir: "Aile fertlerinin birini sıtma tuttuğu zaman Peygamber Efendimiz, arpadan çorba yapılmasını emrederdi ve derhal yapılırdı. Peygamber Efendimiz (SAV) daha sonra çorbadan yudumlayarak şöyle derdi: 'Arpa çorbası, üzgün olan kimsenin kalbini sağlamlaştırır ve kuvvetlendirir. Hasta olan kimsenin kalbini rahatlatır ve birinizin yüzünden kiri suyla giderdiği gibi hastalığı giderir.'"
 Ekleme Tarihi :  6 Ekim 2009 Salı       Okuma :  572

Bilgilendirme
   * Sayfamıza Ücretsiz olarak Üye olmanız durumunda;
Metin Şiirler bölümüne Şiir, Foto Galeri bölümüne Fotoğraf, Müzik & Video bölümüne Video ve Yemek Tarifleri bölümüne Yemek Tarifi ekleyebilirsiniz.
Uygun görülmesi durumunda Sayfamıza Yardımcı Yönetici olabilirsiniz.
Copyright © 2000 - 2024  Bilgisayar Kurdu  (Tasarım&Kodlama : Bilgisayar Kurdu)