Yeni Sayfa 1
Kategoriler
Sayfalar
  Ana Sayfa
      Bilgisayar Kurdu Forum
      Sesli Şiirler
      Metin Şiirler
      Foto Galeri
      Video & Müzik
      Şifalı Bitkiler Rehberi
      Mahjongg (Oyun)
      Ziyaretçi Defteri
      Hakkımızda
      İletişim
   Şifalı Bitkiler İstatistikleri
 Şifalı Bitki Kategori Sayısı :
 Şifalı Bitki & Bilgi Sayısı : 149 
 Toplam Okuma Sayısı : 96.205 
 IP Adresiniz : 54.163.221.133 
 Site Üye Sayısı : 11 
 Site Toplam Ziyaret : 4.160.760 
Üye İşlemleri
Bilgisayar Kurdu  * Üye Giriş Paneli *
      Üye Girişi
      Sayfaya Üye Ol
Bitki Dünyası / Ayrık Otu
" Bitki Dünyası/Ayrık Otu " Okuyorsunuz...
 Latince Adı :  Agropyrum repens
 Almanca Adı :  Ouecke
  :  Köpek Çimeni
 Bilinen Bileşimleri :  Müsilaj, saonin, şeker, triricin, glikovalin, leviloz, potasyum, demir, silisyum, potar, inozit, inulin, tritisin, manit, A ve C vitamini.
 Özellikleri :  Yapısı itibari ile soğuk ve kurudur. Açıcı ve söktürücü özelliği ile rahatlatır. Çok yıllık olan bitki, kumlu topraklarda, çayırlarda, meralarda ve yok kenarlarında yetişir. Uzun ömürlü bir bitkidir. Memleketimizde İstanbul, Trakya, Muğla ve Anadolu'da yetişir. 20 kadar çeşidi vardır. 30 ile 100 santimetre boyunda olan bitki Mayıs ve Temmuz ayları arasında açar. Bitki bu çiçeklerdeki tohumların dökülmesiyle ya da toprağa değen yerlerde gövdenin yeniden kök atmasıyla çoğalır. İlaç için bitkinin beyaz renkteki kökü kullanılır. Ayrık otu, sonbahar aylarında toprağı kazılarak kökleriyle beraber toplanır. Suyla iyice temizlendikten sonra gölgede ya da güneşte kurutulup torbalara doldurulur.
 Önerilen Hastalıklar :  Böbrekte ve mesanede olan taşları eritir, rahim tıkanıklıklarını açar. Otun kökü kaynatılıp içilirse, bağırsak ağrılarını dindirir, vücuttaki yapışkan hıltları yok eder. Bol idrar söktürür. İdrar yolları iltihaplarına şifadır. Prostat büyümesini önler. Böbrek yetmezliğine ve sancılara çok fayda verir. Ateşli hastalıklarda kullanıldığı zaman hastayı rahatlatır. Vücuda kuvvet verir. Kani ve bedendeki toksit maddeleri temizler. Bilinmeyen bir özelliği deruhani rahatsızlıklara iyi gelir.
 Kullanım Dozu :  1 Bardak ılık suya kurutulup toz haline getirilmiş 1 çay kaşığı ayrık otu, hergün yemeklerden önce karıştırılıp içilir. Acı olduğu için limon yada naneyle tatlandırılır. Başka bir tarifinde 20 gram ayrık otu, 1 litre suda kaynatılıp, günde 4-5 çay bardağı içilir. Köküyle beraber yaprağı dövülüp, vücuttaki şişler üzerine uygulanırsa şişler inip, ağrılar diner. Haşlanan ot içine bir miktar bal, biraz biber, bir miktar günlük ve bir miktar müri safi katılıp, tekrar kaynatılır. Oluşan karışımla ağızda gargara yapılırsa, diş ağrıları ortadan kaybolur.
 Yan Etkileri :  Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.
 Ekleme Tarihi :  1 Ekim 2013 Salı       Okuma :  860

Bilgilendirme
   * Sayfamıza Ücretsiz olarak Üye olmanız durumunda;
Metin Şiirler bölümüne Şiir, Foto Galeri bölümüne Fotoğraf, Müzik & Video bölümüne Video ve Yemek Tarifleri bölümüne Yemek Tarifi ekleyebilirsiniz.
Uygun görülmesi durumunda Sayfamıza Yardımcı Yönetici olabilirsiniz.
Copyright © 2000 - 2024  Bilgisayar Kurdu  (Tasarım&Kodlama : Bilgisayar Kurdu)